Tour terug in Frankrijk: deze klimmetjes moeten Van der Poel en co overleven om 4e etappe te winnen

5 juli 2022

Getty Images

Na 3 etappes in Denemarken en 1 rustdag verhuist de Tourkaravaan dan eindelijk naar Frankrijk. In de 4e etappe van de Tour de France wordt er zo'n 170 kilometer gereden in het noorden van het land: van Duinkerke tot Calais.


En dat zou weleens de etappe kunnen worden van Mathieu van der Poel of Wout van Aert. Waar pure sprinters zoals Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen (winnaars etappe 2 en 3) moeite zullen hebben met de heuvels onderweg, worden Van der Poel en Van Aert verwacht betere klimmersbenen te hebben.

Etappe 4 doet denken aan de wielerklassiekers in het voorjaar, en dat zijn de Nederlandstaligen natuurlijk goed gezind.

Wat is het profiel van 4e etappe Tour de France 2022?


Etappe 4 van de Tour de France 2022 lijkt misschien vlak, maar er zijn zeker wel een aantal beklimmetjes te vinden. Er liggen maar liefst 6 bergjes van de 4e categorie op de route. Het einde van de etappe is daarentegen weer zo goed als vlak, de ideale omstandigheden voor de overlevende sprinters.

Gele trui
De befaamde gele trui hangt nog steeds om de schouders van een Belg: Wout van Aert rijdt rond in het geel. De renner van team Jumbo-Visma werd maar liefst 3 keer 2e in de eerste etappes van de Tour en zal er op gebrand zijn om dinsdag wel etappewinst te boeken.