De opstelling van Argentinië tegen Saoedi-Arabië: Lionel Messi begint aan laatste WK
i

Getty Images

De opstelling van Argentinië tegen Saoedi-Arabië: Lionel Messi begint aan laatste WK

Martijn Baars • 11:05, 22-11-2022 / Laatste Update: 08:03, 12-12-2023

Natúúrlijk start Lionel Messi in de basis bij de openingswedstrijd van Argentinië op dit WK. De Zuid-Amerikanen spelen tegen Saoedi-Arabië en dus zijn alle ogen gericht op de aanvoerder. Hij begint aan zijn laatste WK en is met Argentinië meer dan ooit een kandidaat voor de wereldtitel. Check hieronder de opstelling van Argentinië.

Voorin draait alles om het drietal Messi - Lautaro Martínez (Inter) en Ángel Di María (Juventus). Zij moeten Saoedi-Arabië op de pijnbank leggen en voor een monsterscore gaan zorgen. De andere tegenstanders in Groep C, Polen en Mexico, zijn over het algemeen een flink stuk lastiger te verslaan.

Tagliafico

Achter het trio voorin spelen Alejandro 'Papu' Gomez, Leandro Paredes en Rodrigo de Paul. Achterin zien we 1 oude bekende in oud-Ajacied Nicolas Tagliafico. De verdediging wordt verder afgemaakt door Nicolas Otamendi, Cristian Romero en Nahuel Molina. Op doel staat Emiliano Martínez.

De opstelling van Argentinië tegen Saoedi-Arabië: E. Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Paredes, De Paul, Gomez; Di Maria, L. Martinez en Messi.

Argentinië - Saoedi-Arabië begint dinsdagochtend om 11.00 uur en is live te zien op NPO 1.