Frankrijk in volledig blauw tenue tegen Argentinië in de WK-finale
i

Getty Images

Frankrijk in volledig blauw tenue tegen Argentinië in de WK-finale

Rick Kraaijeveld • 14:58, 16-12-2022 / Laatste Update: 21:13, 11-12-2023

Frankrijk zal volledig in het blauw gehuld zijn komende WK-finale tegen Argentinië. De tenues voor beide teams zijn bekend gemaakt en Frankrijk moet wat aanpassingen maken. Waar ze normaal de kleuren van hun vlag uitdragen met rode sokken, witte broek en blauw shirt, gaan ze nu weer volledig blauw. Net als in de vorige WK-finale tegen Kroatië. Brengt het tenue weer geluk?

Argentinië zal spelen in het bekende blauw-wit-gestreepte tenue met witte sokken en weer dezelfde strepen op de sokken. Dat betekent dat Frankrijk hun witte broekje niet aan kan en die zal vervangen worden door een blauw broekje. Omdat de vlag van Frankrijk dan niet meer klopt, is besloten om ook de sokken naar blauw te veranderen zodat ze een volledig blauw tenue hebben.

Geluk in de finale

Didier Deschamps en zijn mannen zullen hopen dat het geluk brengt, net als vorige keer. De WK-finale van 2018 tegen Kroatië werd ook gespeeld in een fully blue tenue. Deze werd gewonnen met 4-2. Het zal dit WK de eerste keer zijn dat Frankrijk in dit tenue ten tonelen zal verschijnen.