'Griep blijft Frankrijk teisteren: Varane en Konaté óók in de lappenmand'
i

Getty Images

'Griep blijft Frankrijk teisteren: Varane en Konaté óók in de lappenmand'

Rick Kraaijeveld • 15:22, 16-12-2022 / Laatste Update: 12:15, 08-01-2024

Raphaël Varanae en Ibrahima Konaté zijn volgens L'Équipe de volgende Franse spelers die met griep in de lappenmand zitten bij Frankrijk. Het blijft een terugkerend probleem voor Frankrijk, dat in de halve finale al Adrein Rabiot en Dayot Upamecano moest missen door een griep. Of Varane en Konaté in de finale zullen meedoen is nog maar zeer de vraag.

Sinds het begin van deze week wordt Frankrijk geplaagd door een griepvirus dat rond woekert in de selectie. Rabiot en Upamecano waren al ziek en nu is de vervanger van Upamecano, Konaté, ook al ziek. Samen met defensieve leider Varane. Het zou een grote aderlating zijn voor het Franse elftal als ze deze 2 mannen in de verdediging moeten missen in de WK-finale tegen Argentinië.

Er is ook goed nieuws: Upamecano en Rabiot waren dodnerdag wel weer op het trainingsveld te zien. Het is te hopen voor Frankrijk dat zij er weer bij zullen zijn bij de WK-finale.

Airco

Vanuit verschillende kampen wordt er gesproken over de oorzaak van het griepvirus. Er wordt gespeculeerd dat het kan liggen aan de airco. Ook Nederlanders hadden hier last van, Frenkie de Jong was even wat ziekjes en ook Marten de Roon voelde zich niet altijd perfect.