Ecuador is psychologische wedstrijd met Nederland al begonnen: 'Zal niet de laatste verrassing dit WK zijn'
i

Getty Images

Ecuador is psychologische wedstrijd met Nederland al begonnen: 'Zal niet de laatste verrassing dit WK zijn'

Rick Kraaijeveld • 18:42, 22-11-2022

Ecuador heeft het vuur op Nederland al geopend, terwijl de wedstrijd pas vrijdag op de planning staat! In de persconferentie nam de keeper Hernán Galíndez van Ecuador al gelijk grote woorden in de mond. "Er zijn manieren om ze pijn te doen", doelde hij op het Nederlands elftal. Het trashtalken is begonnen.

Ecuador won de openingswedstrijd van het toernooi vrij gemakkelijk van gastland Qatar, beide landen in de poule van Nederland. Vrijdag mag Nederland het opnemen tegen Ecuador en daar is het land uit Zuid-Amerika maar wat klaar voor. "Niet iedereen had gedacht dat we nu al 3 punten zouden hebben", zei Galíndez. "Zij zullen ons met respect behandelen. We hebben nog 2 wedstrijden de kans om de volgende ronde te bereiken."

Verlies Argentinië

Hij verwees naar het verlies van Argentinië dinsdagmiddag tegen Saoedi-Arabië. "Je hebt geen garanties", zei de 35-jarige keeper. "De nederlaag van Argentinië zal echt niet de laatste verrassing van dit WK zijn", doelend op een eventuele overwinning tegen Nederland vrijdagavond.

Vrijdag 25 november om 17.00 uur spelen Ecuador en Nederland tegen elkaar.