IJskoude reactie toernooidirecteur WK in Qatar na overlijden arbeidsmigrant: 'Dood hoort bij het leven'
i

ANP

IJskoude reactie toernooidirecteur WK in Qatar na overlijden arbeidsmigrant: 'Dood hoort bij het leven'

Joris Kaper • 19:17, 08-12-2022 / Laatste Update: 00:42, 12-12-2023

De toernooidirecteur van het WK in Qatar heeft ijskoud gereageerd op de dood van een arbeidsmigrant in het land. "We zitten midden in een WK. Het is een succesvol WK en daar wil je nu over praten?" aldus de directeur tegenover de BBC. "De dood is een natuurlijk onderdeel van het leven. Het hoort bij het leven, of het nu op het werk of in je slaap gebeurt."

De migrant uit de Filipijnen zou tijdens reparatiewerkzaamheden aan het teamhotel van Saudi-Arabië om het leven zijn gekomen bij een ongeluk. Dat werd later bevestigd door de FIFA. Toernooidirecteur Nasser Al-Khater reageerde daar echter dus behoorlijk onverschillig op.

"Natuurlijk, er is een werknemer overleden en ons medeleven gaat uit naar zijn familie", aldus Al-Khater. "Maar het is vreemd dat je dit als je eerste vraag stelt", aldus de directeur.

Ongeluk

Volgens het Engelse The Athletic was de migrant met een heftruck aan de slag toen het op een helling misging. De man droeg geen veiligheidsgordel en zou uit het voertuig gevallen zijn, en met zijn hoofd op beton terechtgekomen zijn. De autoriteiten in Qatar zijn inmiddels een onderzoek begonnen.