Media prijzen Messi volledig de hemel in: 'Vandaag is Messi de beste speler geworden, sorry Diego'
i

Getty Images

Media prijzen Messi volledig de hemel in: 'Vandaag is Messi de beste speler geworden, sorry Diego'

Rick Kraaijeveld • 21:20, 18-12-2022 / Laatste Update: 02:11, 08-01-2024

De media prijst Lionel Messi de hemel in nadat hij wereldkampioen is geworden met Argentinië. Verschillende Argentijnse media zijn een lofzang gestart op hun kanalen. Er is een Messi-blog geopend, poëtisch wordt omschreven wat Messi voor het land gedaan heeft en op de site van de FIFA staat een heuse ode aan La Pulga.

"Messi heeft Argentinië geïnspireerd in de weg naar glorie in Qatar", opent FIFA de ode. De ode gaat verder langs verschillende feitjes over het fenomeen. Beste momenten komen voorbij en verschillende statistieken worden opnieuw belicht.

Argentijnse media

Olé is de eerste krant die het aandurft om Maradona van de troon te stoten als beste speler aller tijden. "Vandaag is Messi de eeuwigheid ingewandeld. Vandaag is Messi de beste speler in de geschiedenis geworden, sorry Diego", luidt het op de site. "De planeet is een eerlijkere plek nu Messi wereldkampioen is", schrijven ze. "Simpelweg, bedankt."

Bij TyC Sports hebben ze naast een liveblog over het Argentijnse team nog een blog gemaakt, over de GOAT himself; Messi. Het is een blog vol met beelden die met Messi te maken hebben; de reactie van zijn familie op de tribune, zijn eigen reactie, al zijn goals, de eerste kus op de wereldbeker en een wedstrijdverslag volledig om Messi heen geschreven. Iedereen in Argentinië is door het dolle heen.

'De tovenaar in de rare, zwarte cape'

Dagblad La Nacíon kopt met 'Lionel Messi: de tovenaar in de rare zwarte cape kreeg de prijs die hij verdiende op het WK'. Ze komen ook daar statistieken te kort om te omschrijven wat hij heeft gedaan. "Voorheen scoorde Messi nooit in de knock-outfase en nu in iedere elke wedstrijd van het WK!" Ze sloten af met een poëtische omschrijving: "Hij is nu definitief toegetreden tot het voetbal Olympus. Eeuwige glorie, met de wereldbeker in zijn handen... gekleed in de zwarte tovenaarscape."