Medicijnmannen moeten de blessure van Sadio Mané verhelpen: 'We grijpen alles aan'
i

Getty Images

Medicijnmannen moeten de blessure van Sadio Mané verhelpen: 'We grijpen alles aan'

Rick Kraaijeveld • 22:29, 10-11-2022 / Laatste Update: 06:19, 08-01-2024

De Senegalese secretaris-generaal Fatma Samoura heeft donderdagavond laten weten dat het land medicijnmannen ingezet heeft om een wonder in te luiden bij de geblesseerde Sadio Mané, zodat hij op tijd weer hersteld is. "We hopen op een wonder", zegt ze in een interview met de tv-zender Europe 1.

De blessure van Mané houdt de gemoederen flink bezig in Senegal. Iedereen is in rep en roer met het WK om de hoek. De sterspeler is geblesseerd. Ze gaan zelfs zo ver dat ze dus medicijnmannen gebruiken om een wonder te verrichten.

"We gaan medicijnenmannen gebruiken, of het effect zal hebben weet ik niet. Maar op dit moment grijpen we alles aan. We hopen op een wonder. Hij moet er bij zijn", vertelde ze in het interview.

WK Qatar

Mané raakte vorig weekend geblesseerd in de wedstrijd tegen Werder Bremen. Hij kon rekenen op de beterschapswensen van de president van Senegal, die voor hem bidt. Mané gaat volgens de bond wel gewoon mee met de ploeg naar het WK, men hoopt dat hij daar weer fit raakt. Maar tegen Nederland zal hij waarschijnlijk nog niet spelen.