Neymar is er tegen Zuid-Korea weer bij voor Brazilië na opgelopen enkelblessure
i

Getty Images

Neymar is er tegen Zuid-Korea weer bij voor Brazilië na opgelopen enkelblessure

Rick Kraaijeveld • 15:16, 04-12-2022 / Laatste Update: 09:01, 12-12-2023

Neymar zal maandag weer bij de selectie zitten als Brazilië het in de 8e finale opneemt tegen Zuid-Korea. De aanvaller liep een enkelblessure op tijdens de 1e groepswedstrijd tegen Servië. Hij lijkt nu voldoende hersteld, de bondscoach twijfelt nog wel over een basisplaats.

Op de persconferentie ter voorbeschouwing op het treffen met Zuid-Korea werd er ook gevraagd naar de situatie van Neymar bij de bondscoach van Brazilië Tite. "Hij traint weer mee, als dat goed gaat dan kan hij gewoon gaan spelen tegen Zuid-Korea." Hoeveel hij zal spelen, zal afhangen van het oordeel van de medische staf. "Als trainer moet je soms een risico nemen", sloot hij af.

Blessure

Neymar raakte in de 1e groepswedstrijd tegen Servië geblesseerd aan zijn enkel. Hij kreeg een goede trap ertegen aan en zijn enkel groeide al snel tot een soort bal. Zo opgezwollen was zijn enkel. Hij ging gelijk goed revalideren en lijkt nu weer op de weg terug te zijn, precies op tijd voor de knock-outfase van het toernooi. Afgelopen zaterdag trainde de superster alweer mee met de groep.