Opstellingen Zwitserland en Kameroen: Onana maakt zijn WK-debuut
i

Getty Images

Opstellingen Zwitserland en Kameroen: Onana maakt zijn WK-debuut

Martijn Baars • 11:35, 24-11-2022 / Laatste Update: 21:00, 11-12-2023

Zwitserland-Kameroen is de eerste wedstrijd op het WK vandaag (24 november). Om 11.00 uur trappen beide landen af in Groep H, waar ook Brazilië en Servië in zitten. Hoewel het landen lijken waar we nauwelijks spelers van kennen, zitten er toch redelijk wat bekende namen tussen.

Zo is Granit Xhaka de aanvoerder van Zwitserland. De snoeiharde middenvelder van Arsenal staat als defensieve middenvelder naast Freuler (afgelopen zomer van Atalanta naar Nottingham Forest gegaan) geposteerd. Oud-PSV'er Ricardo Rodriguez is weer de back. Verder kennen we ook doelman Yann Sommer, spits Breel Embolo en Manchester City-verdediger Manuel Akanji goed. Xherdan Shaqiri zien we eigenlijk alleen op eindtoernooien en gaat sowieso een mooie goal scoren.

Opstelling Kameroen

Bij Kameroen is Erick Choupo-Moting een grote naam. Hij moet het bij Bayern München vaak doen met een invalbeurt, maar pikt bij zo'n topteam toch af en toe zijn goaltjes mee. Doelman André Onana kennen we natuurlijk van zijn lange periode bij Ajax. Verder zijn ook Toko Ekambi (Lyon) en Bryan Mbeumo (Brentford) namen die we in de grote competities voorbij zien komen.