Spelers Nederlands elftal gaan arbeidsmigranten ontmoeten in Qatar
i

Getty Images

Spelers Nederlands elftal gaan arbeidsmigranten ontmoeten in Qatar

Rick Kraaijeveld • 21:31, 10-11-2022 / Laatste Update: 04:00, 12-12-2023

De KNVB heeft donderdagavond gemeld dat de Oranje-selectie die naar Qatar gaat daar een ontmoeting zal hebben met arbeidsmigranten. Op donderdag 17 november, na de openbare training, zullen 20 arbeidsmigranten de spelers ontmoeten.

Er zullen gesprekken zijn met de spelers, arbeidsmigranten en de pers maar er gaat ook gevoetbald worden door de arbeidsmigranten. De ontmoeting wordt georganiseerd door FIFA en de KNVB. Het zijn specifiek mensen die aan de bouw van de voetbalstadions in Qatar hebben gewerkt, dat is gecheckt door een zusterorganisatie van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV).

'Kijken verder dan alleen voetbal'

De afgelopen anderhalf jaar is er veel kritiek geweest over de omstandigheden in Qatar voor de arbeidsmigranten. Mensenrechten worden geschonden en veel landen hebben zich hier tegen uit gesproken.

Bondscoach Louis van Gaal wil de arbeidsmigranten een mooie herinnering mee geven: "We gaan in de eerste plaats naar Qatar om wereldkampioen te worden, maar we kijken natuurlijk verder dan alleen voetbal. We hebben ons in de afgelopen anderhalf jaar meerdere keren laten bijpraten over de omstandigheden in Qatar. Als team vinden we het belangrijk de mensen om wie het gaat te ontmoeten."