Tchouaméni en Hernández ook al niet aanwezig bij groepstraining Frankrijk
i

Getty Images

Tchouaméni en Hernández ook al niet aanwezig bij groepstraining Frankrijk

Rick Kraaijeveld • 19:15, 16-12-2022 / Laatste Update: 17:16, 07-01-2024

Het is code rood bij Frankrijk. Nadat richting de halve finale Dayot Upamecano en Adrien Rabiot ziek werden, gebeurt hetzelfde nu bij Raphaël Varane en Ibrahima Konaté. Bij de training van vrijdag waren er nog 2 afwezigen: Aurélien Tchouaméni en Theo Hernández. Eerstgenoemde heeft last van de heup, laatstgenoemde van de knie.

De ziekenboeg van Frankrijk wordt wel erg groot op deze manier, in de voorbereiding naar de WK-finale tegen Argentinië van zondag. Kingsley Coman heeft ook een klein griepje te pakken en naar het schijnt werkten hij, Varane en Konaté binnen een individueel programma af. Deze 3 spelers worden gewoon verwacht bij de wedstrijd tegen Argentinië, denkt de Franse staf.

Niet erg ziek

Vrijdag op de persconferentie zei de aanwezige Ousmane Dembélé dat de mannen met griep niet ernstig ziek zijn en dat hij hoopt dat ze er gewoon bij zijn. Hoe dan ook zal het geen fijne situatie zijn geweest voor bondscoach Didier Deschamps. Een training met maar 14 spelers 2 dagen voor de finale zal niet lekker zijn...