Amateurkeeper Tim (20) draagt altijd een helm: 'Het ziet er ook echt niet uit natuurlijk'

Robert Hüsken • 11:53, 23-10-2023 / Laatste Update: 09:30, 07-01-2024

Het is een discussie die telkens weer oplaait. Vooral als er iets heftigs is gebeurd. Zo overleed er onlangs een amateurkeeper na een botsing met een tegenstander. En iedereen zag natuurlijk wat er met RKC-keeper Etienne Vaessen gebeurde. Moeten keepers een helm dragen ter bescherming van hun hoofd?

Amateurkeeper Tim van Hest (20) van voetbalclub Gudok uit Tilburg doet het al jaren. Hij weet niet beter. Toch wordt hij er iedere week wel op aangesproken. ,,Het ziet er ook niet echt uit natuurlijk”, vertelt Tim van Hest aan het Brabants Dagblad. ,,Afgelopen weekend nog hoorde ik supporters zeggen: hé daar heb je Petr Cech. Maar ik kan er goed tegen hoor, maak er zelf ook grapjes over.”

Waarom draagt Tim een helm?

,,Tijdens de keepersclinic die ik op mijn 10de deed was het verplicht. Daar was het me eigenlijk heel goed bevallen. Het was vlak nadat ik een trap op mijn hoofd had gehad had, al heb ik daar gelukkig niks aan over gehouden. Mijn vader ging mee naar de clinic en vond het ook een goed idee dat ik er eentje zou gaan dragen. Je helemaal tegen alles beschermen kan niet, dan zou je bijna een motorhelm moeten dragen. Maar je kunt er wel veel ellende mee voorkomen.”

,,Ik vind in ieder geval dat er meer over geïnformeerd zou moeten worden", zegt Tim tegen de regionale krant. ,,Ik weet dat bij GVV Unitas in Gorinchem het dragen van een helm in de jeugd verplicht is. Maar in het betaald voetbal zie je er niks van terug. Dat het er niet uitziet, is vast ook een reden om het niet te doen. Maar kijk eens naar scheenbeschermers. Jaren geleden wilde niemand ze aandoen, nu zijn ze verplicht.”

Benieuwd naar het hele verhaal? Check hier het artikel over Tim en zijn helm in het Brabants Dagblad.