Amateurvoetballer zakt in elkaar: 'Zagen het beeld van Eriksen weer voor zich'
i

Foto ter illustratie: ANP

Amateurvoetballer zakt in elkaar: 'Zagen het beeld van Eriksen weer voor zich'

Bart van der Wijst • 21:58, 01-11-2021 / Laatste Update: 02:00, 05-01-2024

De schrik zat er goed in tijdens een amateurwedstrijd in de 2e klasse op zondag. Een speler van RVU zakte in elkaar bij het duel tegen Sporting Heerlen, dat schrijft De Limburger. De jongen werd vervolgens afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis.

Na ongeveer 20 minuten greep de speler van RVU naar zijn borst en zakte in elkaar. Gelukkig waren er EHBO'ers aanwezig op het sportpark die snel te hulp schoten in samenwerking met de verzorgers van beide elftallen. Daarna werd hij naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht.

Gestaakt

De wedstrijd werd gestaakt door scheidsrechter Robert de Graaf en vanwege de impact werd besloten niet meer verder te spelen. "De impact was te groot. Veel spelers zagen het beeld van de in elkaar gezakte Deense speler Christian Eriksen tijdens het voorbije EK weer voor zich. Ik ben vooral dankbaar voor de hulp die door Sporting Heerlen is geboden", sprak Hay Dolmans van RVU.

De speler blijft vanwege onderzoeken nog in het ziekenhuis, via zijn club dat hij weten dat het inmiddels 'redelijk gaat'.