Amateurwedstrijd loopt volledig uit de klauwen: '9 politieauto's rukten uit'

Noah Hoogenboezem • 17:08, 19-11-2023 / Laatste Update: 01:38, 05-01-2024

Geen gezellige 3e helft voor de spelers van FC Zoetermeer en Vredenburch zaterdag. Sterker nog, het liep na hun wedstrijd in de 4e klasse totaal uit de hand. Er ontstond een vechtpartij tussen spelers en fans van beide teams. De politie rukte uit en kwam volgens het AD met liefst 9 auto's ter plekke!

Zoetermeer en Vredenburch hadden dit seizoen alle wedstrijden gewonnen en in het onderlinge duel ging het om de periodetitel. De hele wedstrijd had de scheidsrechter het lastig en volgens Remco Torken, trainer van Vredenburch, kwam dat door zijn leeftijd: "Hij reageerde daar niet goed op. Ik vind het niet verstandig dat de KNVB een 65-plusser naar deze topper stuurde."

Clubgrensrechter

Bij een 1-1-stand scoorde Zoetermeer een doelpunt, maar grensrechter Silvio Engelen stak de vlag omhoog voor buitenspel. Engelen is de clubgrensrechter van Vredenburch en dus was de woede groot bij de thuisploeg.

Plastic bekertjes

Zoetermeer scoorde even later alsnog en bij het vieren van de goal daagden ze de fans van de tegenstander uit. Die gooiden daarop met plastic bekertjes. Ze kregen daarna hun wraak, want in de blessuretijd scoorde Vredenburch uit een penalty de 2-2. Daarna ging het helemaal los.