Cult! Boze buurman belt politie bij Betuwse amateurderby vanwege vuurwerk
i

ProShots

Cult! Boze buurman belt politie bij Betuwse amateurderby vanwege vuurwerk

Jeroen Rooseboom • 14:55, 07-11-2023 / Laatste Update: 04:37, 07-01-2024

De Betuwse derby in de 4e klasse tussen VV Kesteren en Excelsior Zetten ging niet onopgemerkt voorbij. In de openingsfase staken fans van Kesteren zo veel vuurwerk af, dat een boze buurman de politie langs liet komen.

Dat schrijft De Gelderlander. De jonge fans knalden aan het begin van de wedstrijd een gigantische hoeveelheid vuurwerk de lucht in. Dat vuurwerk was nog niet eens afgelopen toen de uitploeg de openingsgoal maakte. Doelman Maarten Arends van Kesteren was niet afgeleid door het vuurwerk. "We wisten dat het heftig zou worden", zei de 21-jarige doelman. "We hebben er als team zelfs aan meebetaald."

Boze buurman

De spelers vonden het vele vuurwerk dus wel leuk, maar een buurman van Sportpark De Leede niet zo. De regionale krant schrijft dat hij er niet van was gediend en dat zijn auto zelfs was beschadigd door het vuurwerk. "Het was ook niet het 1e voorval met mensen van de voetbalclub, mopperde de buurman, die later ook zijn beklag deed bij een opgetrommeld bestuurslid", aldus De Gelderlander.