🎥 | Haagse tokkies vechten op het veld én op parkeerplaats: 'Ik riep iets lelijks, had ik niet moeten doen'

Bart van der Wijst • 14:23, 05-11-2023 / Laatste Update: 20:27, 07-01-2024

Bij een amateurwedstrijd in de kelderklasse van het Haagse voetbal is zaterdagmiddag een gigantische vechtpartij uitgebroken. Het ging mis bij het duel tussen BMT en stadsgenoot GDA uit de vierde klasse C. Waarom er precies werd gevochten, is niet bekend. Wel werden er twee arrestaties verricht.

De wedstrijd tussen BMT en GDA eindigde in 2-2. Tijdens het duel gebeurde niet eens zoveel gekke dingen, volgens de betrokkenen. Er vielen vier gele kaarten.

Paraplu

Na het laatste fluitsignaal brak de hel los op Sportpark Escamp II in Den Haag. Supporters en spelers gingen achter elkaar aan en stonden uiteindelijk op de parkeerplaats oog-in-oog met elkaar. Er wordt geslagen (met een paraplu) en geschopt. Wat er daarvoor en daarna gebeurt, is niet duidelijk. Een man roept heel hard 'naar binnen!' en dan stopt de opname. Verder onderzoek loopt nog.

Lelijk

Robin Den Dulk, trainer van GDA, had tijdens de wedstrijd mot met Enrico de Haas, speler van BMT. "Ik riep iets lelijks. Dat had ik niet moeten doen, maar daarvoor heb ik tijdens de pauze wel mijn excuses aangeboden. Zelf kreeg ik ook diverse uitspraken naar mijn hoofd geslingerd."

Den Dulk zag de vechtpartij van een afstandje. "Ik was nog in gesprek met een trainer en bestuurslid van BMT. De sfeer buiten het veld was dreigend. Gelukkig was de politie snel ter plekke. Ik ben blij dat we veilig de accommodatie van BMT konden verlaten. Het is voor beide clubs vreselijk dat enkele supporters zich zo lieten gaan. Ik hoop dat iedereen hier lering uit kan trekken. Dit hoort niet bij voetbalclubs thuis. Ik voel mij hier niet prettig bij."