Harde Kern Spakenburg valt eigen speler aan, bestuurslid krijgt ijzeren staaf door de ruit
i

Getty Images

Harde Kern Spakenburg valt eigen speler aan, bestuurslid krijgt ijzeren staaf door de ruit

Bart van der Wijst • 19:15, 13-02-2022 / Laatste Update: 21:44, 08-01-2024

De pleuris is uitgebroken bij amateurclub SV Spakenburg. Speler Vince Gino Dekker werd zaterdagmiddag tijdens een oefenwedstrijd aangevallen door zijn eigen fans. Ook kreeg een bestuurslid een ijzeren staaf door de ruit. Dat schreef Spakenburg allemaal in een statement.

De harde kern van Spakenburg is woest op Dekker. De voetballer maakte onlangs bekend komende zomer over te stappen naar aartsrivaal IJsselmeervogels. Dat viel niet op z'n zachtst gezegd niet heel lekker bij het blauw-witte gedeelte van het vissersdorp.

'Oefenpotje'

Het ging mis bij een oefenwedstrijd van Spakenburg in Katwijk tegen Quick Boys. Harde Kern Spakenburg (HKS) houdt de gemoederen al langere tijd bezig bij de club. De 'supporters' zijn regelmatig betrokken bij knokpartijen.

In Katwijk werd Dekker aangevallen door de harde kern, gelukkig raakte hij niet gewond. Spakenburg moest vervolgens onder politiebegeleiding terug naar het eigen dorp.

Einde SV Spakenburg?

'Intimiderende telefoontjes, vrijwilligers opzoeken op hun werk en bedreigingen in de persoonlijke leefomgeving. Nee, we hebben het niet over een goedkope maffiafilm, maar helaas over praktijken waarmee vrijwilligers van SV Spakenburg worden geconfronteerd', schrijft Spakenburg in het statement.

'Als voetbalclub zullen we nooit zwichten voor terreur. Desalniettemin bereiken ons wel steeds meer signalen van vrijwilligers die zich hardop afvragen of ze hun gezin wel moeten blootstellen aan de vorm van terreur waarmee ze geconfronteerd worden. Als daadwerkelijk vrijwilligers stoppen met hun onbezoldigde en gewaardeerde werkzaamheden voor de club, kan dat de continuïteit van de vereniging in gevaar brengen. Vrijwilligers – van bestuursleden tot scheidsrechters en van de schoonmaakploeg tot horecamedewerkers – zijn immers de kurk waarop onze club drijft'