Dit verdiende Hercules aan bekerstunt tegen Ajax
i

Pro Shots / Shane Winsser

Dit verdiende Hercules aan bekerstunt tegen Ajax

Bart van der Wijst • 18:16, 23-12-2023 / Laatste Update: 19:44, 04-01-2024

USV Hercules werd afgelopen week wereldnieuws door Ajax te verslaan in de TOTO KNVB Beker. Tim Pieters scoorde twee keer, werd de held van de stad Utrecht én zorgde ervoor dat (bijna) al z'n vrienden veel geld wonnen. Maar ook bij Hercules stroomde er geld in het laatje. Wat leverde de bekerstunt op Ajax op?

Vast en zeker een heleboel hoofdpijn bij de hoofdrolspelers en de fans, maar de penningmeester zal blij zijn geweest met de 3-2 tegen Ajax. Amateurclubs leven vaak van sponsoren en subsidies, dus de bekerzege op Ajax was een welkome financiële meevaller.

Wat verdiende Hercules aan de bekerzege tegen Ajax?

Hercules ontving 30.000 euro voor de overwinning op Ajax. Daarbovenop kwam ook nog eens 15.000 euro aan tv-geld. De amateurclub had geluk, want de inkomsten aan kaartverkoop ging ook helemaal naar hun. Vanaf de achtste finales worden die opbrengsten gedeeld.

Overigens zijn de inkomsten van Hercules niks vergeleken met die van Spakenburg vorig jaar. Die ploeg bereikte vorig jaar de halve finale van het bekertoernooi en verdiende zo'n 500.000 euro.