Kelderklasse: vv Doetinchem trekt zich voor TWEEDE seizoen op rij terug uit competitie
i

Getty Images

Kelderklasse: vv Doetinchem trekt zich voor TWEEDE seizoen op rij terug uit competitie

Pim Huberts • 20:57, 19-10-2023 / Laatste Update: 20:48, 08-01-2024

Vv Doetinchem heeft voor het 2e seizoen op rij de stekker uit het eerst elftal getrokken. De club uit de vierde klasse C heeft te weinig voetballers die verder willen.

Eerder dit jaar trok vv Doetinchem zich terug uit de 3e klasse, na meerdere gestaakte wedstrijden. "Er zijn maar weinig spelers die komen trainen", vertelt bestuurslid Jan Flokstra aan De Gelderlander. "Degenen die wel willen, ergeren zich daaraan. En als je niet komt trainen, kun je ook niet voetballen."

Nieuwe trainers

Nadat de vereniging dit seizoen een stapje terug nam, zag het een nieuwe start voor zich in de 4e klasse. Er werden 2 nieuwe trainers aangesteld, maar die stopten 2 weken geleden al. Hierna ging het mis.

Geschorste speler onder andere naam

Een geschorste speler werd begin oktober onder een andere naam alsnog opgesteld. En juist hij maakte in de laatste minuut de gelijkmaker. Het bleek allemaal het plannetje van voorzitter Iwan Schoppema, die als trainer op de bank zat. Eerst ontkende hij de geschorste speler opgesteld te hebben, maar later gaf hij het toe.

Plannetje voorzitter

De voorzitter stapte na klachten vanuit het bestuur op. In een vergadering van afgelopen dinsdag bleek dat er nog slechts 6 of 7 selectiespelers doorwilde en dus werd het team uit de competitie gehaald.

Vv Doetinchem degradeert nu naar de 5e klasse.