Limburgse amateurteams niet blij met KNVB: 'Daar is geen rekening mee gehouden'
i

PRO SHOTS / Johan Manders

Limburgse amateurteams niet blij met KNVB: 'Daar is geen rekening mee gehouden'

Bart van der Wijst • 11:30, 23-11-2023 / Laatste Update: 06:45, 07-01-2024

Kevin Hofland heeft het profvoetbal (voorlopig) gedag gezegd, tegenwoordig is hij trainer van SV Meerssen in de derde divisie B. Afgelopen weekend werd de burenruzie tegen Groene Ster afgelast. De KNVB plande dat duel opnieuw in, maar daar zijn de Limburgse teams allerminst blij mee.

De voetbalbond dacht dat zondag 11 februari wel een geschikte dag zou zijn voor Meerssen - Groene Ster. Alleen de KNVB heeft Carnaval (of Vastelaovend) over het hoofd gezien. Dat volksfeest wordt vaak groots gevierd in de provincie Limburg.

Verzetten

De wedstrijd verzetten is de enige optie, als het aan Hofland ligt. "Er is geen rekening mee gehouden dat er hier dan carnaval is. Dan komt er natuurlijk niemand kijken", vertelt hij in gesprek met De Limburger. "Vermoedelijk is het een computergestuurde actie geweest van de voetbalbond."

Ook vanuit Heerlen is de wens om het duel te verplaatsen. Alle wedstrijden die afgelopen zondag landelijk zijn afgelast worden automatisch naar het weekend van zaterdag 10 februari en zondag 11 februari verplaatst. Wij gaan met de KNVB en Meerssen in goed overleg bespreken om dit duel eerder te spelen op een doordeweekse dag", aldus voorzitter Jos op 't Eijnde.