Dit is het beroep van Hercules-matchwinner Mats Grotenbreg
i

Pro Shots

Dit is het beroep van Hercules-matchwinner Mats Grotenbreg

Bart van der Wijst • 22:12, 21-12-2023 / Laatste Update: 21:39, 04-01-2024

Mats Grotenbreg kan nooit meer stuk bij amateurclub USV Hercules. De verdediger viel in tegen Ajax en maakte in blessuretijd de winnende 3-2 in de TOTO KNVB Beker. Alles en iedereen natuurlijk door het dolle heen en die bekerstunt zal goed gevierd worden. Gelukkig voor Grotenbreg is hij eigen baas.

Dit is het beroep van Mats Grotenbreg

Een kijkje op de LinkedIn van Grotenbreg leert ons dat hij eigenaar is van MAG Services. Dat is een servicebedrijf voor voetbalclubs. Grotenbreg maakt en onderhoudt verplaatsbare goals en ballenvangers. Ook regelt hij de belijning en het onderhoud aan belijningsmachines.

Reactie na zege

Bij ESPN zeiden ze dat het groot feest was dankzij hem, maar de invaller bleef bescheiden. "Nou, dankzij mij... Die jongens hebben het 85 minuten zonder mij volgehouden en toen leek het bijna mis te gaan. Maar wij bleven volhouden en een klein kansje kan genoeg zijn", sprak de matchwinner.

Lees ook: Tim Pieters van Hercules hield rekening met feestje: ‘Heb vanmiddag nog deadline afgerond’

Grotenbreg kwakkelde dit seizoen met wat blessures, daarom bleef zijn speeltijd beperkt. Desondanks had hij grote impact. "Met die goal ook: daar moet je volle bak voor gaan, anders gaat-ie er niet in. Dat de bal erin valt, fantastisch", glunderde hij. "Het is vooral geweldig voor de supporters, familie en vrienden, want het leek een beetje de verkeerde kant op te gaan."

Utrechtse nachtleven

Het zal nog lang gezellig blijven in Utrecht, weet ook Grotenbreg. Hij bepaalt immers zelf of hij morgen gaat werken. "Utrecht, altijd gezellig", waren zijn laatste woorden. Daarna sloot hij weer aan bij het feestgedruis.