NOC*NSF wil dat kabinet amateursport en sportscholen tot 20.00 uur open houdt
i

ANP

NOC*NSF wil dat kabinet amateursport en sportscholen tot 20.00 uur open houdt

Bart van der Wijst • 11:17, 01-12-2021 / Laatste Update: 06:39, 07-01-2024

NOC*NSF heeft in een brief aan het kabinet gevraagd of ze de amateursport tot 20.00 uur open kunnen houden. Dat schrijft de NOS. Sinds afgelopen zondag mag er maar tot 17.00 uur getraind worden en gaan ook sportscholen op die tijd dicht.

"Miljoenen Nederlanders komen door die coronamaatregel stil te staan", concludeerde de sportkoepel. NOC*NSF wil dat het kabinet de amateursport schaart onder essentiële sectoren. De brief die ze schreven kreeg steun van de nationale sportbonden, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS).

De meeste mensen zijn tot 17.00 uur bezig met school of werk, dus sporten zit er voor hen niet meer in.

Weinig besmettingen

Volgens Marc van den Tweel, algemeen directeur van de sportkoepel, is er door verenigingen en sportscholen de afgelopen 1,5 jaar enorm veel werk geleverd om het sporten tijdens corona allemaal veilig te maken. "Uit cijfers van het RIVM blijkt dat besmettingen slechts zeer beperkt binnen de sport plaatsvinden", aldus Van den Tweel.

"Wij realiseren ons dat het pakket aan maatregelen een optelsom is waarbij het aantal ontmoetingen beperkt moet worden", vertelde de algemeen directeur. "Wij denken dat hiervoor betere maatregelen zijn."