Ongelofelijk: 2 keer in 2 dagen een heftig ongeluk bij deze Brabantse amateurclubs
i

Brabants Dagblad

Ongelofelijk: 2 keer in 2 dagen een heftig ongeluk bij deze Brabantse amateurclubs

Robert Hüsken • 11:33, 11-10-2023 / Laatste Update: 18:24, 04-01-2024

Het is een ongelofelijk verhaal. Bij de Brabantse clubs FC Engelen (Den Bosch) en JEKA (Breda) zit de schrik er goed in. Tot 2 keer toe in 2 dagen gebeurde er een ernstig ongeluk op het voetbalveld, zo schrijft het Brabants Dagblad.

Wat is er gebeurd?

Bij een wedstrijd van FC Engelen 4 op zondag, kwam de keeper van het amateurteam uit Den Bosch hard in botsing met een tegenstander. Veel hulpdiensten rukten uit en zelfs de traumahelikopter landde op het amateurveld. De keeper werd afgevoerd naar het ziekenhuis en daar geopereerd aan een schedelbreuk. Hij is gelukkig buiten levensgevaar, schreef het Brabants Dagblad, maar werd wel in kunstmatige slaap gehouden.

Vanwege dat heftige incident werd de wedstrijd van het eerste elftal van FC Engelen tegen JEKA verplaatst naar dinsdag (gisteren).

Wéér een ongeluk

Maar je verzint het niet. Ook dat duel is op dinsdagavond niet uitgespeeld, vanwege een heftig ongeluk. Dit keer raakte een speler van JEKA buiten bewustzijn bij een botsing. Patrick Suurenbroek van tegenstander FC Engelen reageert tegen BD: "Hij viel op het veld, het zag er heel ernstig uit. Paniek, er werd meteen bijstand verleend. De speler was bij kennis. De ambulance was er snel bij en hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan." De wedstrijd werd dus gestaakt. "2 keer in 2 dagen zoiets vreselijks meemaken, dit verzin je niet."