Prachtig gebaar van tegenstander: ongeneeslijk zieke Stef kan tóch de derby volgen
i

Gerard Burgers / De Gelderlander

Prachtig gebaar van tegenstander: ongeneeslijk zieke Stef kan tóch de derby volgen

Robert Hüsken • 10:14, 11-10-2023 / Laatste Update: 03:26, 07-01-2024

De Gelderlander komt deze woensdag met een prachtig verhaal uit het amateurvoetbal. De teammanager van voetbalclub Spero uit Elst, Stef van Baal, is ongeneeslijk ziek. Hij kan niet meer naar de wedstrijden van zijn cluppie. Stef (72) zou dus ook de Betuwse derby tegen RKSV Driel moeten missen. Dat kon zelfs de tegenstander niet verkroppen.

En dus regelde zijn collega teammanager Chris Hesseling van Driel een livestream van deze Betuwse derby tussen Spero en Driel. Hesseling vertelt tegen De Gelderlander: "2 weken geleden zat ik bij hem in het ziekenhuis: de kanker was ver uitgezaaid. ‘Zie ik je nog bij Driel-Spero?’, vroeg ik hem toen. Nee, dat zou hij fysiek niet meer aankunnen. 'Nou, dan ga ik wat regelen’, beloofde ik hem daar."

Tranen in de ogen

Dat gebeurde. De clash was via een livestream op YouTube te volgen. "Ik heb in Driel een camerabewakingsbedrijf benaderd en zij hebben het technische gedeelte gedaan. De kosten daarvan heb ik gedeeld met Richard Snelders van Snelders Sport in Elst, die ook aangedaan was door het verhaal. Stef appte tijdens de wedstrijd: ‘Zwaai eens?’ Stond ik blijkbaar in beeld. Na afloop had hij de tranen in de ogen."

Lees het volledige verhaal via deze link in dagblad De Gelderlander. Aanrader!