Scheenbeschermer zorgt voor gedoe: amateurclub doet een 'Kloppje' en wil duel overspelen
i

Getty Images

Scheenbeschermer zorgt voor gedoe: amateurclub doet een 'Kloppje' en wil duel overspelen

Noah Hoogenboezem • 21:04, 09-10-2023 / Laatste Update: 19:01, 08-01-2024

Een scheenbeschermer zette dit weekend een wedstrijd in het amateurvoetbal op z'n kop. Een speler van amateurclub SIOL kreeg geel, omdat hij geen scheenbeschermers droeg. Vlak daarna kreeg hij nog een keer geel en dus rood. Achteraf is de gele kaart ongeldig verklaard door de KNVB. SIOL doet nu een 'Kloppje' en wil de dat de wedstrijd wordt overgespeeld.

Zino Lalaar kreeg tegen Toxandria geel van de scheidsrechter, maar volgens de KNVB was dit niet terecht. Je kunt wel geel krijgen voor het niet dragen van scheenbeschermers, maar alleen als je dat weigert nadat de scheidsrechter dat gevraagd heeft. Lalaar trok ze meteen aan toen daar om gevraagd werd en dus had hij nooit geel mogen krijgen. Zijn 2e gele kaart kreeg hij trouwens toen hij zonder toestemming het veld weer inkwam na het aandoen van zijn scheenbeschermers.

Wedstrijd overspelen

De amateurclub kan nu een verzoek indienen om de wedstrijd over te spelen vanaf het moment van de rode kaart. SIOL stond 2-1 voor toen de rode kaart werd gegeven, maar het werd uiteindelijk 2-2. "Wij gaan dit verzoek indienen", zei trainer Peter ten Haaf aan tegen De Gelderlander.

Een Kloppje

De kans is aanwezig dat dit ook gaat gebeuren, dus misschien kan Liverpool-trainer Jürgen Klopp voortaan beter in de 5e klasse gaan trainen. De Duitser wilde dat de wedstrijd van zijn club tegen Tottenham Hotspur werd overgespeeld na een onterecht afgekeurde goal van Liverpool.

Scheidsrechter

Ten Haaf liet ook weten dat zijn team zelf niet eens over de gele kaart hoefde te beginnen: "De scheidsrechter heeft zelf contact opgenomen met de KNVB, omdat hij twijfelde. Dat vind ik mooi."