Scheenbeschermersoap in Brabant krijgt vervolg: 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt'
i

Getty Images

Scheenbeschermersoap in Brabant krijgt vervolg: 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt'

Jeroen Rooseboom • 14:15, 18-10-2023 / Laatste Update: 17:49, 05-01-2024

Een tijdje geleden passeerde er een beetje een vreemd bericht: een amateurclub, SIOL uit Cuijk, wilde een wedstrijd over laten spelen na een gele kaart (en daarna rood) voor het niet dragen van scheenbeschermers. Maar daar is de tegenstander, Toxandria uit Rijkevoort, het niet mee eens.

SIOL kreeg bij een 2-1-voorsprong een gele kaart voor het niet dragen van scheenbeschermers (wat niet zomaar mag volgens de regels). En vervolgens een tweede gele kaart omdat die speler zonder toestemming van de scheids het veld weer in kwam, nadat hij zijn scheenbeschermers alsnog had aangedaan. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2 en daarmee is het wel klaar voor Toxandria, zegt voorzitter Cees de Wit tegen De Gelderlander. Daar wil de KNVB alleen niks van weten. Het duel is aangemerkt als gestaakt en het restant moet komende donderdag uitgespeeld worden. De kaarten voor SIOL-speler Zino Lalaar hadden namelijk niet gegeven mogen worden.

11 tegen 11

Daardoor is de 2-2-stand van het bord geveegd en moeten de laatste 31 minuten uitgespeeld worden, met 11 tegen 11 én een 2-1-voorpsrong voor SIOL. Voorzitter De Wit van Toxandria is het er niet mee eens: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. In het betaald voetbal zijn genoeg rode kaarten achteraf geseponeerd, maar daar is naar mijn weten nooit een wedstrijd (deels) voor overgespeeld."

Bezwaar zou zinloos zijn

Hij is dan ook niet blij met de handelswijze van de KNVB. "De beslissing van de KNVB is ons medegedeeld. In de mail aan onze wedstrijdsecretaris staat verder dat bezwaar maken ons sterk wordt afgeraden, toch zinloos is en dat ‘deze kwestie inmiddels al lang genoeg heeft geduurd’. Welgeteld 1 week."

"Uiteindelijk hebben we toch protest aangetekend omdat dit in alles een rare gang van zaken is. SIOL nemen we overigens helemaal niets kwalijk." Wordt ongetwijfeld vervolgd!