'Verdachte' Van Beukering na strafzaak ook langs lijn in problemen: rode kaart als trainer van amateurteam zoon
i

Pro Shots

'Verdachte' Van Beukering na strafzaak ook langs lijn in problemen: rode kaart als trainer van amateurteam zoon

Sjors Tanis • 17:44, 26-03-2023 / Laatste Update: 23:53, 11-12-2023

Oud-profvoetballer Jhonny van Beukering (39) komt de laatste tijd niet positief in het nieuws. Vrijdag werd bekend dat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij 2 wietkwekerijen én een mishandeling en zaterdag ging het weer mis. Als trainer van JO18 (spelers onder de 18 jaar) van amateurclub SC Veluwezoom uit Rozendaal kreeg Van Beukering een rode kaart.

De Gelderlander meldt dat volgens het clubbestuur commentaar op de scheidsrechter de reden was voor het wegsturen van Van Beukering. De wedstrijd bij SC Buitenboys in Almere werd ook gestaakt. De stand was 5-2 voor Buitenboys.

Strafzaak

Van Beukering is bij het jeugdteam van Veluwezoom onder meer trainer van zijn zoon. De 39-jarige oud-spits speelde in zijn profloopbaan voor onder meer Feyenoord, NEC, Vitesse en De Graafschap. Van Beukering kwam eerder deze week in opspraak omdat justitie hem verdenkt van betrokkenheid bij 2 wietkwekerijen en een mishandeling, in 2017, 2018 en 2020. De volgende zitting in deze strafzaak wordt binnen 3 maanden verwacht.