Amateurrelletje: scheids beweert te zijn geduwd, speler ontkent, club 2 duels geschorst
i

Getty Images

Amateurrelletje: scheids beweert te zijn geduwd, speler ontkent, club 2 duels geschorst

Marcel Roes • 18:05, 18-11-2023 / Laatste Update: 01:05, 05-01-2024

Werd bij de amateurwedstrijd tussen VV Bavel en Victoria'03 in de tweede klasse de scheids nou wel of niet gedouwd? De scheids zelf, Luc Schoenmakers, is er zeker van: hij werd geduwd. Maar de dader die hij aanwijst, zegt dat er niet is geduwd.

BD De Stem dook in de zaak. Er staat ook wel wat op het spel: de KNVB heeft de komende 2 competitiewedstrijden van VV Bavel uit het programma geschrapt.

Veiligheid

Een woordvoerder van de KNVB zegt: "Vanuit het bestuur van Bavel worden maatregelen verwacht om de veiligheid rondom wedstrijden te garanderen."

Zware woorden, terwijl Bavel-speler Bas Plasman (de vermeende dader) dit zegt: "Ik kan met mijn hand op het hart zeggen dat ik de scheidsrechter niet geduwd heb."

Vervelend

Hij vertelt: "Ik ben na die rode kaart van het veld gelopen en heb daarna nog gevraagd aan de scheidsrechter waarom hij die kaart gaf. Hij zegt dat ik hem geduwd heb, maar ik weet zeker dat dat niet zo is. Ik vind het heel vervelend dat het zo moet gaan, ook voor de club."

Trainer

De trainer van Bavel, Coen Rijppaert, voegt toe: "Donderdag zijn we met 7 spelers bij elkaar gekomen en zij zeggen allemaal: Coen, er is niks gebeurd. Dan kan ik niet anders dan dat geloven."

De club heeft een reactie naar de KNVB gestuurd.