Doodgeschoten Chiefs-fan begraven in shirt van kicker Harrison Butker
Harrison Butker (links) stuurde zijn shirt op naar de familie van Lisa Lopez-Galvan (rechts). © Getty Images en Facebook

Doodgeschoten Chiefs-fan begraven in shirt van kicker Harrison Butker

22:21, 21-02-2024

Kansas City Chiefs vierde vorige week tijdens een parade door de stad de winst van de Super Bowl. De mooie dag eindigde in een nachtmerrie, omdat een aantal mensen besloot te schieten op feestvierende fans. Daarbij overleed de 43-jarige Lisa Lopez-Galvan. Zij wordt deze week begraven in een shirt van speler Harrison Butker.

Lopez-Galvan was groot fan van Butker, die speelt als kicker bij de Chiefs. Ze droeg zijn shirt zelfs bij de parade, waar ze omkwam. De vrouw was daar met haar man, kinderen en andere familieleden. De zoon van Lopez-Calvan raakte ook gewond.

De familie van Lopez-Calvan wilde haar in een shirt van Butker begraven, maar er was een probleem: ze konden er geen vinden. Butker zag een oproep op X en stuurde zijn shirt zelf op. Een prachtig gebaar.

Statement

"Mijn vrouw Isabelle en ik zijn diepbedroefd door de moord op Lisa als gevolg van geweld", zei Butker in een statement. "Ik voel me vereerd om de familie een shirt te geven die zij kan dragen. Terwijl de familie rouwt om hun verlies en worstelt met hun talrijke verwondingen, zal ik blijven bidden voor hun genezing en de rust van Lisa's ziel."

Super Bowl

Butker won op 11 februari voor de derde keer de Super Bowl met Kansas City Chiefs. De kicker schreef ook een record op zijn naam in de finale tegen San Francisco 49ers. Butker werd de kicker met de langste field goal ooit in de Super Bowl: 57 yards.