President Joe Biden belt met ouders Damar Hamlin, NFL-speler nog steeds in kritieke toestand
i

AP

President Joe Biden belt met ouders Damar Hamlin, NFL-speler nog steeds in kritieke toestand

Martijn Baars • 11:02, 05-01-2023 / Laatste Update: 06:58, 12-12-2023

American-footballspeler Damar Hamlin ligt nog altijd in kritieke toestand op de intensive care van het ziekenhuis in Cincinnati. De 24-jarige verdediger van Buffalo Bills vertoont wel 'tekenen van verbetering', meldde de NFL-club.

Hamlin kreeg maandagavond een hartstilstand tijdens de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals en zakte ineen op het veld. Na reanimatie werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Het duel werd gestaakt. "Hij blijft naar verwachting op de intensive care voor controle en behandeling door zijn medische team”, aldus Buffalo Bills.

Belletje van president

Het incident met Hamlin veroorzaakte een grote shock in de Verenigde Staten. Zelfs president Joe Biden nam de tijd om met de ouders van Hamlin te praten. Bij het stadion van de Bills hielden fans een wake voor de speler.

Stad kleurt blauw

Heel Buffalo, een stad in de staat New York, leeft intussen intens mee. Veel gebouwen en zelfs de nabijgelegen Niagarawatervallen kleurden de afgelopen dagen in de clubkleuren, om de familie van Hamlin een hart onder de riem te steken.

Wedstrijden gaan door

De competitie in de NFL wordt wel gewoon hervat. Vooralsnog gaat ook de komende wedstrijd van de Bills tegen New England Patriots door. Over het uitspelen van het gestaakte duel met de Bengals is nog geen beslissing genomen.