🎥 | NFL-speler zakt tijdens wedstrijd in elkaar: gereanimeerd en nu in kritieke toestand in ziekenhuis

Martijn Baars • 11:16, 03-01-2023 / Laatste Update: 23:27, 11-12-2023

In de Verenigde Staten is maandag de American football-wedstrijd tussen de Buffalo Bills en de Cincinnati Bengals gestaakt toen een speler van de Buffalo Bills op het veld in elkaar zakte en niet meer bij bewustzijn kwam.

De pas 24-jarige Damar Hamlin botste in de eerste kwart van de wedstrijd tegen de Bengals op tegenstander Tee Higgins. Hij stond eerst weer op, maar 3 seconden later viel hij achterover en bleef hij roerloos op het veld liggen. Uit respect voor hem, zijn familie en teamgenoten delen we geen beelden van het incident.

Hamlin, omringd door verbijsterde spelers van beide ploegen, werd op het veld gereanimeerd door medisch personeel en na ruim een kwartier afgevoerd op een brancard richting een ambulance die hem naar het ziekenhuis vervoerde. Korte tijd later werd de wedstrijd definitief gestaakt. Volgens zijn team heeft hij wel weer een hartslag, maar wordt hij in slaap gehouden en is zijn toestand kritiek.

Damar Hamlin suffered a cardiac arrest following a hit in our game versus the Bengals. His heartbeat was restored on the field and he was transferred to the UC Medical Center for further testing and treatment. He is currently sedated and listed in critical condition.

— Buffalo Bills (@BuffaloBills) January 3, 2023

De ontzetting was van de gezichten van de spelers van beide ploegen af te lezen. Sommigen knielden op het veld om te bidden voor hun teamgenoot. "Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt", zei de voormalige NFL-quarterback Troy Aikman tijdens de uitzending van ESPN. "Ik heb nog nooit in mijn leven zoiets gezien."