Basketbal-legende LeBron James verlengt contract LA Lakers en wordt best betaalde basketballer ooit

17 augustus 2022

Getty Images
lebron-james-la-lakers-nba-best-betaalde-speler-ooit-bronny-james

LeBron James heeft zijn contract verlengd, althans als we ESPN moeten geloven. Hij tekent 2 jaar bij met een player option in zijn laatste jaar. Hij zat momenteel in het laatste jaar van zijn vorige contract, wat hij daarmee verdiende wordt nu verdubbeld.


Bij de deal komt 97,1 miljoen dollar kijken. Het bedrag kan zelfs nog oplopen tot maximaal 111 miljoen dollar als het salarisplafond nog verhoogd gaat worden.

Best betaalde speler ooit
Met de nieuwe deal wordt James de best betaalde basketballer in de NBA. Als hij de club verlaat heeft hij een bedrag van 532 miljoen dollar binnen geharkt. Met dat bedrag schiet hij voorbij Kevin Durant van Brooklyn Nets. Durant was momenteel de best betaalde speler in de NBA.

Bronny James
Met de player option in zijn laatste jaar kan James onder zijn contract uitkomen. Hij kan daarmee in 2024 als 'free agent' zijn opties uitkiezen. Dat is ook iets wat hij zal gaan doen, hij wil namelijk nog heel graag met zijn zoon Bronny James spelen. Die is in het laatste jaar van papa's contract voor het eerst in de positie om gedraft te worden voor de NBA.