LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant: deze NBA-sterren komen in actie op Olympische Spelen
LeBron James (LA Lakers) en Stephen Curry (Golden State Warriors). © Getty Images

LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant: deze NBA-sterren komen in actie op Olympische Spelen

17:41, 17-04-2024

De Amerikaanse basketbalselectie voor de Olympische Spelen in Parijs is woensdag bekendgemaakt. In de selectie is plaats voor veel sterren uit de NBA.

Onder anderen LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant zijn opgenomen in selectie van bondscoach Steve Kerr. Voor Curry wordt het zijn debuut op de Olympische Spelen, Durant won al drie keer goud met Team USA. Voor de 39-jarige James wordt het zijn vierde deelname aan de Spelen (twee keer goud, één keer brons).

Deceptie op WK

De Verenigde Staten willen revanche voor het dramatische WK basketbal van vorig jaar. De Amerikanen eindigden buiten de prijzen door een vierde plaats. Toen waren ze overigens niet op volledige oorlogssterkte. De echt grote sterren deden niet mee.

NBA play-offs | Het programma en de uitslagen richting de NBA Finals

23 mei 2024, 09:55

De reguliere competitie in de NBA is afgerond en dus komen de resterende teams in actie tijdens de play-offs. Zestien teams mochten meedoen aan de strijd om de titel en wij zetten de uitslagen en het programma in de Eastern en Western Conference op een rijtje.

Op de Olympische Spelen verdedigen ze hun titel. De basketbalgrootmacht won de laatste vier edities. Sterker nog: alleen in 1972, 1980, 1988 en 2004 werd er door Team USA niet gewonnen.

Volledige selectie

Stephen Curry (Golden State Warriors), LeBron James en Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Jayson Tatum en Jrue Holiday (Boston Celtics), Kevin Durant en Devin Booker (Phoenix Suns), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Bam Adebayo (Miami Heat), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves) en Kawhi Leonard (LA Cliippers).

Olympische Spelen 2024

Met deze line-up zijn de VS vanzelfsprekend de favoriet voor goud. De concurrentie zal komen van buurland Canada, waar natuurlijk ook veel NBA-spelers spelen. Thuisland Frankrijk is een outsider, puur en alleen omdat supertalent Victor Wembanyama daar waarschijnlijk meedoet. Verder zijn wereldkampioen Duitsland en runner-up Servië van de partij.

Ook Japan, Australië en Zuid-Soedan hebben zich al geplaatst voor de Olympische Spelen. Er zijn nog vier tickets beschikbaar voor Parijs 2024, die te verdienen zijn op kwalificatietoernooien die begin juli plaatsvinden in Spanje, Griekenland, Letland en Puerto Rico.