Voormalig NBA-speler en general manager Lance Blanks (56) overleden

Trevor Wagener • 16:35, 10-05-2023 / Laatste Update: 00:03, 12-12-2023

Rust in vrede, Lance Blanks! De voormalig NBA-guard en basketbalcommentator is vorige week woensdag op 56-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn dochter Riley Blanks Reed maakte de analist zelf een einde aan zijn leven.

Blanks brak in 1990 door in de NBA bij Detroit Pistons, maar zegde de topcompetitie in 1993 vaarwel na een kleurloze periode bij Minnesota Timberwolves. Na periodes bij teams als de later opgeheven Quad City Thunder en Oklahoma City Cavalry trok hij naar Europa. In Duitsland, Hongarije en Cyprus vierde Blanks meerdere landstitels.

RIP Lance Blanks

Later werkte Blanks als zogeheten General Manager voor Phoenix Suns. In een emotionele brief lichtte dochter Riley de daad van haar vader toe. "Mensen willen meer informatie over zijn beweegredenen", opende ze haar boodschap. "Die info wil ik ook, maar gaat er nooit meer komen. Het is een feit dat we er nooit meer precies achter zullen komen waarom papa gedaan heeft wat hij gedaan heeft."

Volgens Riley is dat ook helemaal niet belangrijk. "Het enige dat wij moeten en kunnen doen, is hem herinneren zoals hij was. We moeten hem eren en hetgeen dat hij ons gaf koesteren en vieren." Volgens haar was Blanks dé steun en toeverlaat van de familie. "Hij was alles voor mij. Mijn beste vriend, iemand die alles met mij deelde."