Phoenis Suns schreeuwt het van de daken: Kevin Durant gaat bij ons ballen (voor 43 miljoen)
i

Getty Images

Phoenis Suns schreeuwt het van de daken: Kevin Durant gaat bij ons ballen (voor 43 miljoen)

Eimert Pruis • 09:23, 10-02-2023 / Laatste Update: 06:01, 12-12-2023

Phoenix Suns heeft transfer van Kevin Durant aangekondigd. De 34-jarige Durant komt over van Brooklyn Nets uit New York, waar hij sinds 2019 speelde. Volgens Amerikaanse media heeft Durant een verbintenis tot 2026 getekend. Komend seizoen gaat hij circa 43 miljoen euro verdienen.

De Amerikaan werd met Golden State Warriors 2 keer kampioen in de NBA, in 2017 en 2018. In 2016 werd hij door de Warriors overgenomen van Oklahoma City Thunder, waar hij in 2014 werd uitgeroepen tot MVP, oftewel beste speler van de NBA.

'Dag van transformatie'

Ook T.J. Warren (29) verhuist van de Nets naar de Suns. "Vandaag is een dag van transformatie voor de club", aldus Mat Ishbia, de clubbaas van de Suns. "We zijn waanzinnig blij om Kevin en T.J. te verwelkomen omdat we op en naast het veld een sfeer creëren om voor de titel te spelen. Kevin is niet alleen een van de beste spelers in de historie, met zijn karakter belichaamt hij ook de toewijding van wereldklasse om de club in elk facet te verbeteren."

Voor wat, hoort wat

In ruil voor de transfer van Durant en Warren ontvangen de Nets onder anderen Mikal Bridges en Cameron Johnson, evenals een aantal voordelen tijdens de aankomende transferperiodes. Phoenix Suns staat momenteel 6e in de Western Conference. De Nets zijn de nummer 5 van de Eastern Conference.