Antoinette Rijpma-De Jong geniet op parelwit strand met lichtblauwe zee: 'Wat neem jij mee?'
Antoinette Rijpma-De Jong geniet op Klein Curaçao. © Getty Images / Instagram

Antoinette Rijpma-De Jong geniet op parelwit strand met lichtblauwe zee: 'Wat neem jij mee?'

07:42, 06-04-2024

Antoinette Rijpma-De Jong heeft de koude ijshallen ingeruild voor het warme Curaçao. Daar vertoeft ze met haar man Coen tijdens een welverdiende vakantie. Het koppel bezocht onlangs Klein Curaçao, een onbewoond eiland in de Caribische Zee.

Veel meer dan een badpak, zonnebril (of beter gezegd: skibril) en (hopelijk) zonnebrand nam Rijpma-De Jong zo te zien niet mee. Maar de schaatsster is benieuwd. "Wat zou jij meenemen naar een onbewoond eiland?", vroeg ze. Bekende (oud-)sporters reageren op de vraag van Rijpma-De Jong.

Zo zou wielrenner Wout Poels, tegenwoordig uitkomend voor Bahrain-Victorious, haar vriend 'Coen' meenemen. Maarten van der Weijden zou een 'zwembril' wel handig vinden. Nogal logisch gezien zijn achtergrond en het feit dat de wateren rondom Klein Curaçao perfect zijn om te duiken of snorkelen.

Zonnebrand

Rijpma-De Jong is inmiddels al een tijdje in het Caribisch gebied, dus heeft ze al kunnen wennen aan de temperatuur en de zon. Vorige week grapte ze nog over haar haarkleur: "De eerste zon van het jaar voor deze roodharige". Goed smeren Antoinette.

Nieuwe ploeg

Voor Rijpma-De Jong is het bezoekje aan Curaçao ook een kleine reset na een bewogen jaar. Ze werd Nederlands kampioene allround, veroverde een gouden medaille op de 1500 meter bij de EK afstanden en brons op de WK allround. Na het seizoen stapte ze over van Team Jumbo-Visma naar Reggeborgh, na een dienstverband van zes seizoenen.

Daardoor loopt ze een samenwerking met haar jongere zusje Michelle net mis. Zij verliet Team Reggeborgh na afgelopen schaatsjaar en voegde zich bij Team IKO, het team van de succesvolle Joy Beune. Wie waar schaatst in 2024/25 vind je in dit overzicht.