Johan Derksen nú al klaar met Ajax-trainer Francesco Farioli: 'Snotneus zonder ervaring'
Johan Derksen ziet niets in Francesco Farioli © Vandaag Inside

Johan Derksen nú al klaar met Ajax-trainer Francesco Farioli: 'Snotneus zonder ervaring'

12:59, 25-05-2024 / Laatste Update: 13:23, 25-05-2024

Vandaag Inside-analist Johan Derksen is allesbehalve overtuigd van Ajax' keuze voor Francesco Farioli. De Amsterdammers tekende onlangs een contract met de hoofdtrainer tot medio 2027. Derksen ziet geen heil in de jonge Italiaan, zo blijkt uit een compilatie van uitzendingen van de afgelopen weken.

Derksen zal verbitterd hebben toegekeken hoe Ajax onlangs de samenwerking aanging met Farioli. Vandaag Inside postte vrijdag een filmpje waarin al Derksens ongezouten meningen over de jonge trainer voorbij kwamen. De analist heeft Ajax herhaaldelijk opgeroepen 'slim te zijn' en de Italiaan niet te tekenen. Tevergeefs, inmiddels hebben de Amsterdammers in Farioli hun nieuwe coach gevonden.

Voor Derksen is Farioli in ieder geval niet de redder die Ajax zo hard nodig heeft. Hij vergelijkt de ex-topman van Nice liever met een '35-jarige snotneus zonder ervaring'. Zoals gewoonlijk harde taal van De Snor. In de reacties zijn de meningen verdeeld. Veel X-gebruikers willen afwachten wat Farioli te bieden heeft. 'De jeugd heeft de toekomst', schrijft er iemand onder het filmpje. De tijd zal het leren.