Pep Guardiola steelt de show met peperduur horloge tijdens Real Madrid - Manchester City
Pep Guardiola met zijn horloge. © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Pep Guardiola steelt de show met peperduur horloge tijdens Real Madrid - Manchester City

22:08, 10-04-2024 / Laatste Update: 23:17, 10-04-2024

Real Madrid en Manchester City maakten er dinsdag een waar spektakelstuk van in de Champions League. Het eindigde in Madrid in 3-3, maar de wedstrijd was niet het enige dat in het oog sprong. Manchester City-trainer Pep Guardiola stond namelijk met een weerzinwekkend duur horloge langs de lijn.

Guardiola zal tijdens het duel niet vaak op zijn horloge hebben gekeken, want het duel tussen beide teams was constant spannend. Toch zou het goed zijn als hij wel af en toe eens even kijkt hoe laat het precies is, gezien de waarde van het horloge.

De Spaanse coach droeg namelijk een horloge van het dure merk Richard Mille. Volgens The Daily Mail ging het om het model Calibre RM27-01. Dat is niet zomaar een horloge, want er zijn er slechts vijftig van gemaakt. De waarde van het horloge zou rond de 1,3 miljoen euro liggen.

Het horloge is heel licht. Het weegt slechts 18,83 gram. Het is daarmee een bijzonder horloge, want het is het lichtste mechanische klokje dat er bestaat.

Rafael Nadal

Guardiola zou dus een van de vijftig bezitters van het horloge zijn, maar ook een andere sportlegende heeft er eentje. Tennisser Rafael Nadal mag zich ook de gelukkige eigenaar noemen. Sterker nog, het horloge is speciaal voor hem gemaakt.

Nadal wordt gesponsord door het merk en draagt tijdens partijen ook altijd een horloge. De Spanjaard tekende al in 2010 een contract met het bedrijf en draagt sindsdien de dure exemplaren op de baan. Aangezien spelers 25 seconden de tijd hebben om te serveren, komt zo'n horloge natuurlijk goed van pas voor Nadal.

Neymar

Guardiola troeft met de waarde van zijn horloge de Braziliaanse voetballer Neymar af. De voetballer van Al-Hilal showde vorige week zijn horloge ter waarde van 260.000 euro. Dat is dus kinderspel vergeleken met het klokje van Guardiola.