Carlos Sainz senior gaat ondanks ongeluk en ziekenhuisverzoek TOCH door in de Dakar Rally
i

Getty Images

Carlos Sainz senior gaat ondanks ongeluk en ziekenhuisverzoek TOCH door in de Dakar Rally

Rick Kraaijeveld • 10:59, 10-01-2023 / Laatste Update: 22:20, 07-01-2024

De Spaanse rallyrijder Carlos Sainz heef ondanks een ongeluk na 6 kilometer toch doorgezet in de Dakar Rally.  Op de weg van Riyahd naar Haradh in Saoedi-Arabië vloog hij met zijn Audi over de kop. Hij wilde naar het ziekenhuis voor verdere behandeling, ging de helikopter in maar besloot toch weer terug te keren.

De 3-voudig winnaar van de Dakar Rally vloog over de kop en voelde dat het mis was; hij klaagde over veel pijn in zijn bovenlichaam en liet zich naar het ziekenhuis vervoeren om te checken of alles oké was. Hij zat al in de helikopter daar naartoe toen hij toch ineens van gedachte veranderde: hij wilde tóch weer gaan rijden. Rechtsomkeert naar de bolide en starten dat ding! Sainz hoopt nog door te kunnen gaan in de rally.

Tekst gaat verder onder de Tweet

🎥 First footage of @CSainz_oficial and @LucasCruz74's crash, after only 6km in the special. 🚗#Dakar2023 pic.twitter.com/se7SKV27YD

— DAKAR RALLY (@dakar) January 10, 2023

De 60-jarige coureur won de 1e etappe van deze editie van de Dakar Rally, dat was zijn 42e etappewinst ooit. Echter kelderden de prestaties daarna drastisch en werd de achterstand erg groot. Hij speelt inmiddels geen rol meer in het klassement.

Hij is de vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz Jr.