Dakar Rally 2024 | Ricky Brabec heeft titel bijna binnen en pakt op valreep ook nog eerste etappezege
Ricky Brabec / Pro Shots

Dakar Rally 2024 | Ricky Brabec heeft titel bijna binnen en pakt op valreep ook nog eerste etappezege

14:28, 17-01-2024

Ricky Brabec won tot woensdag geen etappe in dit Dakar Rally-seizoen, maar stond wel dik bovenaan in het klassement. De Amerikaan schreef woensdag dan eindelijk een etappe (de tiende) op zijn naam en lijkt ook op de titel af te stormen.

Brabec won woensdag met een voorsprong van slechts twee seconden op José Cornejo (aka Nacho). De Fransman Adrien van Beveren gaf twintig seconden toe op Brabec. De Amerikaan heeft nu een voorsprong van bijna elf minuten op de nummer twee van het klassement, Ross Branch. Hij eindigde woensdag op 3 minuten en 45 seconden van Brabec.

Er zijn nog twee etappes te gaan in de Dakar Rally van 2024. Alleen mechanische problemen lijken Brabec van de titel af te kunnen houden.

Auto's

Bij de auto's ligt Carlos Sainz, de vader van de gelijknamige Formule 1-coureur, nog steeds eerste. Wel loopt Sébastien Loeb op hem in. De etappe van woensdag werd gewonnen door de Fransman Guerlain Chicherit.

Gert Huzink

Gert Huzink heeft voor de tweede dag op rij een etappe gewonnen bij de trucks. De Nederlander was Martin Macik de baas. Macik is wel nog steeds de leider in het klassement. Met zijn tweede plek op woensdag liep hij zelfs uit.