‘Cool Hand’ Humphries houdt z’n hoofd koel en gaat via ‘duel der bye’s’ naar kwartfinale WK darts

30 december 2021

Lawrence Lustig/PDC

Luke Humphries heeft het 'duel der bye's' gewonnen op het WK darts. Cool Hand moest in de achtste finale tegen Chris Dobey, maar hadden in de ronde daarvoor niet hoeven spelen. Beide darters kregen een bye omdat eerst Michael van Gerwen (tegenstander Dobey) en later Dave Chisnall (tegenstander Humphries) positief testten op corona en zich terug moesten trekken.


In Ally Pally maakten beide jongelingen er een lekker afsluitend middagpotje van. Dobey (31) vloog uit de startblokken en stond binnen no-time 2-0 in sets voor tegen de 26-jarige Humphries. Maar Cool Hand Luke gooide daarna een set van zijn leven en kwam dankzij een 3-0 set op het scorebord.

Beeld weg
Humphries kwam in de 4e set op een 2-0 voorsprong en had alle kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar op cruciale momenten miste hij de dubbels. Dobey rook zijn kans en smeet er een paar heerlijke legs uit, waardoor hij zijn voorsprong onverwachts uit kon breiden naar 3-1. Daarna weten wij ook even niet wat er gebeurde, want het beeld schakelde ineens naar het paardenracen. In de RTL 7 Darts-studio gingen ze maar even Call of Duty bespreken tijdens het technisch mankement.

Humphries nu tegen Cross of Anderson
Na de onderbreking zagen we Humphries zich toch weer terugknokken naar 3-3. Een beslissende set moest dus de winnaar bepalen. Uiteindelijk werd dat Humphries, de beslissende set met 5-3 won. De Engelsman speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van Rob Cross - Gary Anderson.