Duitse trein zit Italiaanse darter dwars: Michele Turetta meldt zich af voor Players Championship 9
Het zat Michele Turetta niet mee maandag. © PDC Darts

Duitse trein zit Italiaanse darter dwars: Michele Turetta meldt zich af voor Players Championship 9

10:13, 06-05-2024 / Laatste Update: 11:12, 06-05-2024

De topdarters zijn deze week in Hildesheim voor twee Players Championship-toernooien, maar niet iedereen is maandag van de partij. Michele Turetta moet het toernooi maandag missen vanwege een wel heel bijzondere reden. Zijn trein is geannuleerd.

"Mijn trein naar Hildesheim is geannuleerd", verklaart Turetta zijn afwezigheid tijdens Players Championship 9. De Italiaan, die sinds dit jaar een tourkaart heeft bij de PDC, hoopt de rest van de week wel aanwezig te zijn. Dinsdag staat Players Championship 10 op het programma en woensdag zijn er twee kwalificatietoernooien voor de Euro Tour.

Primeur in dartswereld: eerste Italiaanse zege ooit bij een vloertoernooi van PDC

12 februari 2024, 14:42

De naam Michele Turetta zal bij de meeste dartsliefhebbers niet gelijk een belletje doen rinkelen, maar de Italiaan heeft zich buitengewoon goed gepresenteerd in de sport. Bij zijn eerste wedstrijd van de Players Championships, de vloertoernooien bij het darts, pakte hij gelijk zijn eerste zege. Dat deed hij tegen de hoogst geplaatste speler.

Turetta haalde eerder dit jaar zijn tourkaart en begon nog goed door bij zijn eerste twee toernooien de derde ronde te halen. Daarna ging het echter bergafwaarts. De Italiaan won sindsdien maar één keer een wedstrijd en plaatste zich nog voor geen enkel toernooi op de Euro Tour.

Noa-Lynn van Leuven

Door afmeldingen van Luke Humphries, Luke Littler, Rob Cross en Nathan Aspinall zijn er al een aantal vervangers opgeroepen. Daarvoor wordt gekeken naar de ranglijst van de Challenge Tour, het tweede niveau bij de PDC. Noa-Lynn van Leuven mag door haar goede prestaties maandag en dinsdag meedoen en zal daarmee haar debuut maken tussen de grote namen.

Ze kan dus zomaar iemand een topspeler gaan treffen. Darter Vincent van der Voort waarschuwde al dat ze het iedereen lastig kan maken. Aangezien Van der Voort ook van de partij is in Duitsland, kan het zijn dat hij het zelf tegen Van Leuven op moet nemen.