Dartster Noa-Lynn van Leuven gaat na alle ophef debuut maken tussen Michael van Gerwen en andere toppers
Noa-Lynn van Leuven © Pro Shots

Dartster Noa-Lynn van Leuven gaat na alle ophef debuut maken tussen Michael van Gerwen en andere toppers

13:56, 30-04-2024 / Laatste Update: 14:34, 30-04-2024

De PDC heeft de namen bekendgemaakt die op maandag 6 en dinsdag 7 mei mee zullen doen aan Players Championship 9 en 10 bij het darten. Enkele Premier League-spelers hebben zich afgemeld, waardoor er plekken vrijkomen voor twee Nederlanders.

Op 6 en 7 mei zullen Players Championships 9 en 10 gespeeld worden in het Duitse Hildesheim. De helft van de Premier League-spelers zal daar niet bij zijn: Nathan Aspinall, Rob Cross, Luke Humphries en Luke Littler zullen daarbij niet aanwezig zijn.

In totaal hebben tien spelers zich afgemeld, waardoor de tien hoogst geplaatste spelers op het tweede niveau van de PDC (de Challenge Tour) doorschuiven en mee mogen doen. Daartoe behoren Danny Jansen en Noa-Lynn van Leuven.

Voor Van Leuven wordt het haar debuut op de Pro Tour bij de PDC. Eerder dit jaar won zij als eerste vrouw een Challenge Tour tussen de mannen.

Ook won Van Leuven een toernooi op de Women's Series. Vervolgens kwam er een storm van kritiek over haar heen. Van Leuven, die als transvrouw door het leven gaat, zou niet bij de vrouwen mogen gooien volgens vele mensen. Hieronder vielen ook Ailleen de Graaff en Anca Zeilstra. De twee dartsters gooiden samen met Van Leuven in het Nederlandse team, maar besloten om daaruit te stappen.

Ook spraken veel mensen rondom het darten, maar ook daarbuiten, hun steun uit. Zo lieten Johan Derksen, Vincent van der Voort en Fallon Sherrock zich uit over Van Leuven.

Pro Tour

Op de Pro Tour mag Van Leuven tussen de beste darters van de wereld laten zien wat ze kan. In theorie kan zij alle grote namen tegenkomen in de eerste ronde, waaronder Nederlandse topdarters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.