Geen Vincent van der Voort: maar één Nederlander kwalificeert zich voor Euro Tour in eigen land
Vincent van der Voort redde het niet © Getty Images

Geen Vincent van der Voort: maar één Nederlander kwalificeert zich voor Euro Tour in eigen land

14:15, 08-05-2024 / Laatste Update: 17:01, 08-05-2024

Op 24 tot en met 26 mei is de Euro Tour van de PDC weer in Nederland. In het Brabantste Rosmalen strijden de beste darters ter wereld om de titel van het Dutch Darts Championship. Woensdag waren de kwalificaties voor de tourkaarthouders. De Nederlanders deden het niet zo best.

Zeventien Nederlanders hoopten zich te plaatsen voor de zevende Euro Tour van het jaar. Er waren tien plekken te vergeven en er waren natuurlijk veel meer kapers op de kust.

Van der Voort

Dat het niet makkelijk is om je te kwalificeren voor een Euro Tour bleek maar weer eens. Tien Nederlanders struikelden al bij de eerste horde en maar vier haalden de 'finales'. Chris Landman Jermaine Wattimena haalden het niet. Zij verloren respectievelijk van Haupai Puha en Ryan Meikle. Ook publiekslieveling Vincent van der Voort haalde het niet. Hij verloor zijn finale van Owen Bates.

Wie het wel haalde was Niels Zonneveld. De linkshandige darter verloeg Mervyn King met 6-1 en zal eind mei meedoen aan de Dutch Darts Championship. Ook Jeffrey de Graaf, die eerder uitkwam voor Nederland maar nu onder de Zweedse vlag speelt, mag zich opmaken voor Rosmalen. Hij haalde een dag eerder de finale op de Pro Tour en beloonde zijn goede vorm nu door zich te kwalificeren voor de Euro Tour in Nederland.

Deze namen kwalificeerden zich voor de Dutch Darts Championship.

Afwezigen

In Rosmalen zullen ook veel van de grote namen juist ontbreken. Het toernooi valt kort na het einde van de Premier League en de mannen die wekenlang dat toernooi hebben gespeeld zullen dus verstek laten gaan aan een bezoekje aan Nederland. Zo zijn de WK-finalisten van 2024, Luke Humphries en Luke Littler, er niet bij.

Ook de kwalificatie voor de achtste Euro Tour van het jaar werd woensdag gegooid. Daar was de score nog minder: geen enkele Nederlanders kwalificeerde zich voor het toernooi in Leverkusen.