Players Championship 10 | Jeffrey de Graaf verliest in finale van Brendan Dolan
Jeffrey de Graaf / Getty Images

Players Championship 10 | Jeffrey de Graaf verliest in finale van Brendan Dolan

18:50, 07-05-2024 / Laatste Update: 18:58, 07-05-2024

De Nederlanders waren tijdens Players Championship al vrij snel uitgeschakeld, op Jeffrey de Graaf - die onder de Zweedse vlag dart - na. Hij verloor in de finale van Brendan Dolan: 8-4.

Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode lagen er tijdens PC9 alle drie gelijk uit. Raymond van Barneveld haalde nog wel de derde ronde door onder meer Vincent van der Voort te verslaan, maar vervolgens was het ook snel gedaan voor de vijfvoudig wereldkampioen.

Van Barneveld versloeg in de eerste ronde Rhys Griffin met gemak, terwijl Van der Voort na een deciding leg aan het langste eind trok tegen Ian White. In de tweede onderlinge ontmoeting in twee dagen zagen we hetzelfde beeld: Van Barneveld was te sterk voor zijn landgenoot. Het werd 6-3. Een ronde later was Sedlacek, die eerder op de dag Van Gerwen versloeg, ook Barney de baas.

Noa-Lynn van Leuven maakte maandag haar debuut op de Pro Tour na haar goede resultaten op de Challenge Tour. Op het hoogste niveau werd ze wel direct met haar neus op de feiten gedrukt: in de eerste ronde was tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson de tegenstander en de Schot gaf geen leg weg.

Dinsdag speelde Van Leuven in de eerste ronde tegen Andy Baetens, die eerder dit jaar nog wereldkampioen werd bij de andere dartsbond, de BDO. Dit keer pakte ze drie legs, maar de Belg was met 3-6 te sterk. Ook voor Van Duijvenbode zat het vloertoernooi er snel op: in de eerste ronde won James Hurrell met 6-3 van The Aubergenius.

Kwartfinale

Zes Nederlanders haalden de derde ronde, waarvan alleen Gian van Veen en Danny Noppert doorstroomden naar de laatste zestien. Van Veen verloor daarin van Stephen Bunting, terwijl The Freeze de finalist van maandag, Ryan Joyce, versloeg en daardoor als enige Nederlander naar de kwartfinale ging. Daar leek hij met Graham Hall een relatief makkelijke loting te hebben, maar de man uit Joure maakte zijn kansen niet af en strandde daardoor bij de laatste acht.

Eerder op de dag won Noppert van Michele Turreta. De Italiaan moest het toernooi op maandag nog laten schieten omdat het treinverkeer in Duitsland hem niet gezind was.

Schaamte

Joe Cullen ging hard onderuit tijdens de eerste ronde van PC10. Berry van Peer was met 6-0 te sterk voor The Masters-winnaar van 2022. De Engelsman gooide maar 73 gemiddeld en liet na afloop op sociale media weten zich 'nog nooit zo geschaamd te hebben tijdens het darten'.

Afwezigen

Veel Engelse spelers laten de vloertoernooien in Duitsland schieten. Zo zijn Luke Humphries, Luke Littler, Nathan Aspinall en Rob Cross er niet bij. Daarnaast is Martin Schindler ziek en heeft Gerwyn Price zich geblesseerd afgemeld.