Luke Littler gooit ook in Bahrein prima en verslaat 'Gian van Veen-killer' met 97 gemiddeld
Luke Littler gooit ook in Bahrein doodleuk 100 gemiddeld. ©Tariq Productions/PDC

Luke Littler gooit ook in Bahrein prima en verslaat 'Gian van Veen-killer' met 97 gemiddeld

20:06, 18-01-2024 / Laatste Update: 22:06, 18-01-2024

Of het nou Alexandra Palace in Londen is of The Dome bij het racecircuit in Bahrein: Luke Littler blijft de dartwereld verbazen. In de eerste ronde van de Bahrein Darts Masters gooide het 16-jarige supertalent weer 97 gemiddeld.

Littler moest tegen Man Lok Leung en die weet hoe hij jonge supertalenten uit moet schakelen. Op het WK darts versloeg hij Gian van Veen nog, de 21-jarige Nederlander. Tegen Littler was de darter uit Hong Kong echter niet opgewassen.

De Engelsman won met dikke cijfers van Man Lok Leung: 6-3. Een 151-finish van Littler was het hoogtepunt van de wedstrijd. Hij speelt in de tweede ronde tegen Nathan Aspinall, die met de schrik vrijkwam tegen Lourence Ilagan. Een beslissende elfde leg maakte pas het verschil.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen komt ook nog in actie op de Bahrein Darts Masters. Hij speelt tegen een oud-militair.

Toppers met geluk verder

Niet alleen Nathan Aspinall had het moeilijk tegen de Aziatische deelnemers aan de Bahrein Darts Masters. Peter Wright verloor bijna van Haruki Muramatsu, maar trok in de beslissende elfde leg ook aan het langste eind. Reynaldo Rivera maakte het Gerwyn Price lastig, maar verloor ook met 6-4. Alleen Rob Cross is tot nu toe redelijk makkelijk in de tweede ronde beland dankzij een 6-3 zege op de Japanner Tomoya Goto.