Luke Littler kan niet altijd genieten van aandacht: 'Het wordt saai'
Luke Littler tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Premier League Darts. © PDC Darts

Luke Littler kan niet altijd genieten van aandacht: 'Het wordt saai'

16:31, 07-02-2024 / Laatste Update: 12:44, 08-02-2024

De wereld van darter Luke Littler staat sinds het WK op zijn kop. Het jonge talent haalde bij zijn debuut de finale, won daarna de Bahrain Darts Masters en werd ook nog eens uitgekozen voor de Premier League Darts. Littler speelt donderdagavond in Berlijn tijdens de tweede speelronde van dat toernooi. Er komt veel op de 17-jarige darter af en dat is niet altijd makkelijk.

"Ik moet met jullie praten en met iedereen die maar met mij wil spreken", zei Littler tegen PA News Agency. "Soms is het leuk, maar het wordt ook saai." De darter leeft niet anders dan voor zijn doorbraak: "Ik relax nog steeds in mijn vrije tijd, maar op een dartstoernooi ben ik volledig gefocust. Dat is wat ik altijd heb gedaan."

Littler heeft in de maand sinds het WK laten zien geen eendagsvlieg te zijn. Hij won in Bahrein en gooide daar zelfs zijn allereerste negendarter op tv. Littler haalde ook bij de Dutch Darts Masters de finale, maar verloor die van Michael van Gerwen. "Ik heb bewezen dat ik met de beste spelers meekan en daarom maak ik ook kans in de Premier League."

Cross wacht in Berlijn

Littler speelt donderdag in Berlijn tegen Rob Cross in de kwartfinale. Bij de eerste speelronde in Cardiff haalde hij vorige week de halve finale. Littler versloeg wereldkampioen Luke Humphries, maar ging onderuit tegen Michael Smith, die de avond uiteindelijk won. Het hele programma van de Premier League is hier te zien. 

'De Premier League Darts moet echt anders, voordat iedereen is afgehaakt na wéér Michael van Gerwen tegen Michael Smith'

8 februari 2024, 11:57

De Premier League of Darts balanceert al jaren op het randje van desinteresse. Het format moet snel op de schop, anders dreigt het op papier mooie toernooi als een nachtkaars uit te gaan. We zijn in 2024 nog geen zes weken onderweg en we hebben de topdarters al vaker tegen elkaar zien spelen dan goed voor ons is. Op een gegeven moment ben je verzadigd en is Michael van Gerwen tegen Luke Humphries voor de dertiende keer in tien weken echt niet zo leuk meer.