Titelhouder Wales ligt eruit bij World Cup of Darts
Boris Krčmar ©Getty Images

Titelhouder Wales ligt eruit bij World Cup of Darts

21:41, 29-06-2024 / Laatste Update: 21:46, 29-06-2024

Titelhouder Wales is niet door de achtste finales van de World Cup of Darts gekomen. Jonny Clayton en Jim Williams waren niet opgewassen tegen de Kroaten Boris Krčmar en Romeo Grbavac: 8-6.

Wales begon verzwakt aan het enige landentoernooi van de bond PDC. Gerwyn Price, de wereldkampioen van 2021, trok zich daags voor het evenement terug. Ze kwamen wel tot een hoger gemiddelde: 91,7 tegenover 89,2. Lange tijd kon het nog beide kanten op. Enkele tussenstanden waren 3-3 en 6-6. Kroatië won de laatste twee legs na achttien pijltjes.

Speelschema

Net als Nederland bevindt Wales zich in de onderste helft van het speelschema. De landen zouden elkaar in de halve finale kunnen treffen. De Kroaten spelen in de kwartfinale tegen Oostenrijk. Bekijk hieronder de uitslagen.

Uitslagen, stand en programma World Cup of Darts | Engeland wint de finale

29 juni 2024, 17:30

De World Cup of Darts is dit weekend in Frankfurt. Liefst veertig landen strijden om de eer en een mooie prijzenpot. Donderdag en vrijdag zijn de groepswedstrijden, vanaf zaterdag begint de knock-outfase. Check hier de uitslagen, de standen en de uitslagen van de World Cup of Darts.