Einde van FIFA is in zicht: EA SPORTS kondigt nieuw onafhankelijk platform aan

10 mei 2022

Het populaire voetbalspelletje FIFA is bezig aan zijn afscheidstournee. Oké, de game verdwijnt niet helemaal, maar vanaf het seizoen 2023/24 komt er een naamsverandering. Vanaf dan gaat FIFA door het leven als EA SPORTS FC. De reden daarvoor: EA SPORTS heeft de licentie met de FIFA opgezegd.


FIFA 23 verschijnt in september nog gewoon, maar een seizoen later gaat EA over op EA SPORTS FC. Geen paniek! FUT blijft gewoon bestaan, net als de rest van de bekende gamemodes. Volgens EA Sports worden er nog een hoop exclusieve samenwerkingen toegevoegd aan het al bestaande klantenbestand waar onder andere de Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A en de MLS al instaan.

'Dit nieuwe onafhankelijke platform biedt nieuwe kansen - om te innoveren, creëren en evolueren', aldus EA SPORTS. De organisatie belooft in de zomer met meer details naar buiten te treden.

Deal geknapt
EA SPORTS verdient jaarlijks gigantisch veel geld aan het populaire spelletje en daar hoopte de FIFA ook van te profiteren. EA SPORTS betaalde jaarlijks 150 miljoen dollar voor de rechten van de FIFA en de voetbalbond wilde dat bedrag opkrikken naar 250 miljoen dollar. Daar zei EA SPORTS nee tegen.